Branabićeva i austrijski kancelar o saradnji, evropskom putu Srbije i ulaganjima

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila je, u razgovoru sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, na konstruktivnoj podršci i pomoći koju Austrija pruža u procesu evropskih integracija. Srbija je važan privredni partner, izjavio je austrijski kancelar, dodajući da u skoroj budućnosti očekuje značajne austrijske investicije na srpskom tržištu.

Ana Brnabić na sastanku sa austrijskim kancelarom izjavila je da će Srbija i u budućnosti znati da ceni i poštuje partnerstvo i snažno zalaganje Austrije unutar Evropske unije za evropski put Srbije i Zapadnog Balkana.

Govoreći o evropskim integracijama, premijerka je istakla da očekuje da će tokom slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije, napredak Srbije biti pozitivno ocenjen, saopštila je Vlada Srbije.

To će rezultirati, istakla je, i otvaranjem spremnih klastera.

Navodeći da će se Austrija i u budućnosti zalagati za evropsku perspektivu i članstvo Srbije u Evropskoj uniji, austrijski kancelar čestitao je na uspehu i snažnoj borbi države u očuvanju stabilne ekonomije tokom teških pandemijskih uslova, dodaje se u saopštenju.

Srbija je važan privredni partner, istakao je, dodajući da u skoroj budućnosti očekuje značajne austrijske investicije na našem tržištu zahvaljujući, objasnio je, ne samo dobrom ekonomskom već i političkom partnerstvu.

Ističući da je za Srbiju stabilnost regiona izuzetno značajno pitanje, Brnabićeva je izrazila zabrinutost zbog aktuelne situacije u pregovorima Beograda i Prištine, neuspeha u implementaciji dogovorenog Briselskim sporazumom i sigurnosti srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji zbog učestalih napada.

Savezni kancelar je istakao da Austrija podržava dijalog Beograda i Prištine, koji je ocenio kao veoma značajan proces, presudan za stabilnost i napredak regiona.

Naveo je da će Austrija i u budućnosti predstavljati važnog partnera Srbiji u okviru Evropske unije i pružati pomoć i podršku po svim za našu zemlju ključnim pitanjima.

Ana Brnabić je austrijskom kancelaru čestitala na Ordenu Republike Srbije na lenti, najvišem državnom odlikovanju, uručenom za naročite lične zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Izvor: rts.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *