DAN VOJNIH VETERANA OBELEŽEN KAKO DOLIKUJE: Ministar Stefanović položio venac!

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana vojnih veterana.

Uz najviše vojne počasti, himnu Republike Srbije i svečani stroj Garde, ministar Stefanović položio je venac u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadnog generala Željka Bilića.

“Snažno ujedinjeni i vođeni verom u otadžbinu izvojevali ste pobedu i odbranili pravo na slobodan život građana u našoj zemlji. Zaštitili ste svoju zemlju i odbranili njenu čast, ne pitajući za cenu. Počivajte u miru znajući da ste ispisali istoriju pobednika i da potomci nikada neće dozvoliti da sećanje na vaše podvige izbledi. Neka vam je večna slava i hvala!”, upisao je spomen-knjigu Stefanović posle polaganja venca.

Dan vojnih veterana obeležava se 4. decembra, u spomen na datum kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik“, odnosno vojni veteran.

Ovaj praznik obeležava se u svim komandama, jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u znak poštovanja i sećanja na borce pale za slobodu otadžbine, podseća se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor: (Espreso.rs/tanjug)