DANAS OSETNO HLADNIJE SA PADAVINAMA! Upaljen narandžasti meteo alarm! U OVIM DELOVIMA SRBIJE BIĆE NAJGORE!

U Srbiji danas oblačno i hladnije s kišom, na planinama sneg. Upaljen žuti i narandžasti meteo alarm.

Posle podne na severozapadu Srbije, a uveče i noću u većini krajeva prestanak padavina, osim na jugoistoku zemlje, gde će kiša preći u sneg i u nižim predelima, saopštio je RHMZS.

Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 6 C, a najviša od 3 C na jugozapadu Srbije do 10 C na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača očekuje se prvo na jugozapadu zemlje, a u toku noći ka utorku u brdsko-planinskom području jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 30 cm snega za 12 sati, dok će se u nižim delovima ovog regiona ponegde formirati manji snezni pokrivac.

U Beogradu oblačno i hladno s kišom uz umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura oko 3 C, a najviša oko 6 C.
RHMZ je upalio narandžasti meteoalarm za Istočnu i jugoistočnu Srbiju, što kako se navodi u objašnjenju, znači da vreme može biti opasno po život ljudi i životinja i da može prouzrokovati materijalnu štetu.

U ostalim delovima naše zemlje na snazi je žuti meteo alarm te vreme može biti potencijalno opasno, a vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene.

Do 22. marta pretežno oblačno s čestom pojavom kiše u nižim i snega u višim predelima, ali od utorka uz malu količinu padavina. Do petka hladno, pa se u noćnim i jutarnjim satima slab sneg očekuje ponegde i u nižim predelima. Malo toplije tek za dane vikenda.

IZVOR: Republika