NEZGODNO JE…! ANA BRNABIĆ ODGOVORILA NA POZIV ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA DA POSETI CRNU GORU!

Premijerka Ana Brnabić poručila je da je nezgodno posetiti zemlju iz koje je proteran ambasador vaše zemlje i u kojoj je proglašen “personom non grata”.

Ovim rečima Brnabićeva je odgovorila na pitanje novinara da li će posetiti Crnu Goru i zahvalila crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na pozivu da poseti tu zemlju.

– Nadamo se da će to pitanje (ambasadora) moći da se reši, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u ovom trenutku – objasnila je premijerka u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji ženske parlamentarne mreže posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Dodala je da na izričit zahtev predsednika Republike Srbije nije uzvratila recipročnim merama Crnoj Gori i da je zadržala njenog ambasadora u Beogradu.

– To je gest pružene ruke, i dalje očekujemo da na taj gest adekvatno odgovori i Crna Gora. Imamo u vidu njihov poziv i hvala im – poručila je predsednica Vlade.

AUTOR: E. S. T.