OD PRVOG MESTA DO ISPADANJA: Ovo su KALKULACIJE oko ostanka Srbije na EP! Meč VEKA sa Hrvatskom, EVO šta donosi

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je u dva uvodna kola na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj, u grupi “C”, ostvarila polovičan učinak. Posle pobede nad svetskim šampionkama Holanđankama, usledio je poraz od Mađarske, pa će meč sa Hrvatskom odlučivati sudbinu izabranika Ljubomira Obradovića.

Iako su i Hrvatice savladale Holandiju, a naša selekcija poražena od Mađarica, imaće Srbija šansu da bude pobednik “C” grupe.

Naime, trijumf nad Hrvatskom sigurno vodi dalje, možda čak i sa maksimalna četiri boda za prenos u drugu fazu, što je izuzetno bitno donosi dobre šanse u borbi i za medalje. Takav epilog je moguć ako Holandija pobedi Mađarsku i ode dalje zbog boljeg međusobnog skora, uz, naravno, pobedu Srbije.

Scenario “broj dva” je da Srbija trijumfuje protiv Hrvatske, a Mađarska bude bolja od Holandije. Tada bi Obradovićeve izabranice prenele dva boda, isto kao i Mađarska i Hrvatska, u trouglu u kojem je svako svakog nadigrao.

U slučaju da Srpkinje izgube od Hrvatica, prošle bi dalje ako svetske šampionke izgube od Mađarske. Ništa naša reprezentacija ne bi prenela, ali bi prošla u drugu fazu.

Najgori scenario za Srbiju je da izgubi od Hrvatske, a Holandija bude bolja od Mađarske tada bi se stvorio još jedan mogući trougao. U tom bi tri selekcije imale bi po pobedu i dva poraza, ali bi Srpkinje ispale zbog lošije gol-razlike (vrlo verovatno). Gleda se gol razlika u tom trouglu između tih reprezentacija, a Srbiji ne ide na ruku to što je izgubila 12 razlike od Mađarske.

Izvor: Srbija Danas