OVO SU ELITNE BRIGADE VOJSKE SRBIJE: Pogledajte pripadnike 72. brigade za specijalne operacije u akciji

BEOGRAD – Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije opremljeni su najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i nimalo ne zaostaju za kolegama u svetu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Oni su u stanju da savladaju najteže prepreke i uvek su na raspolaganju svojoj zemlji, a Ministarstvo podseća da su im odlukom predsednika Srbije od 21. decembra 2019. vraćeni rang brigade i status jedinice.

Na osnovu te odluke je formirana 72. brigada za specijalne operacije kao jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

Nekoliko meseci kasnije, 14. juna 2020. godine, u Spomen-kompleksu “Drugi srpski ustanak” u Takovu, predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručio je 72. brigadi za specijalne operacije ratnu zastavu, kao simbol slobode i časti.

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

U skladu s najboljim svetskim standardima, oni mogu efikasno da odgovore bezbednosnim izazovima i da realizuju zadatke koji se pred njih postave.

Stalnim ulaganjem u unapređenjem životnog standarda, opremanjem i obukom pripadnika 72. specijalne brigade, pokazano je koliko se ceni i poštuje njihov rad, zalaganje i podnete žrtve u odbrani otadžbine, navodi Ministarstvo odbrane.

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE

Dodaje se da je 72. brigada za specijalne operacije, uz 63. padobransku brigadu, visoko profesionalna, borbeno efikasna i posvećena u izvršavanju svojih zadataka i oduvek je bila najelitnija jedinica naše vojske.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *