PETRINJA PONOVO NA NOGAMA: Rupe od zemljotresa prete da progutaju kuće, moguće uvođenje zabrane kretanja!

Zbog pojave sve većeg broja rupa koje su se posle nedavnih zemljotresa pojavile u Mečenčanima nedaleko od Petrinje, najverovatnije će biti uvedene posebne mere među kojima je i zabrana kretanja.

U Mečenčanima se, prema poslednjim informacijama, otvorilo 88 rupa, od kojih su neke ogromne. Zbog rupa koje se šire i neke kuće se nalaze u opasnosti.

Rupe, koje se pojavljuju i šire od razornog zemljotresa krajem decembra predstavljaju opasnost za preostale stanovnike Mečenčana, pa će zbog njihove sigurnosti biti uvodene posebne mere.

Koje će tačno mere biti donete još nije tačno definisano, ali, kako saznaje Indeks, moguće je uvođenje mera zabrane kretanja, i to na period od šest meseci.

Takođe, biće donete mere koje će obuhvatati sanaciju rupa. Mere zabrane kretanja prvenstveno bi trebalo da se odnose na poljoprivredne površine, konkretno, biće zabranjena obrada njiva i oranica.

Portparol Štaba za sanaciju nakon zemljotresa Mladen Pavić rekao je da u kućama koje su najugroženije više niko ne stanuje. Međutim, u dosta kuća u Mečenčanima i dalje ljudi žive.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs