PRINC FILIP UOČI SRETENJA POLOŽIO VENAC U ORAŠCU: Danas, kao i oni tada, svi stojimo pod jednim barjakom (FOTO)

Uoči Sretenja, Dana državnosti Srbije, Princ Filip Karađorđević u pratnji supruge Danice posetio je Orašac i u Marićevića jaruzi odao poštu Voždu Karađorđu i njegovim ustanicima, a potom u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg prisustvovao parastosu slavnim ustanicima.

– Sloga, demokratija i jedinstvo koje su ustanici iskazali na Sretenje 1804. godine, u najtežim trenucima i mnogo gorem vremenu, ostaje nedostignuti ideal našeg vremena, posle 217 godina – poručio je princ Filip i dodao:

– Kao Voždov potomak želim da preuzmem odgovornost koju su svojim velikim delima ostavili moji preci i na ovom mestu, u tišini i molitvi, treba da stojimo i molimo se za njihovu snagu, izdržljivost i odlučnost u odbrani slobode i naših vrednosti – rekao je princ Filip i istakao da smo “danas svi stajali, kao i oni tada, pod jednim barjakom i tako ćemo uvek”.

Princa Filipa i princezu Danicu u Orašcu su dočekali predstavnici POKS, DSS, različitih udruženja i građani.

– Nadam se da će u budućnosti ova inicijativa dovesti do preko potrebnog jedinstva i sloge – poručio je princ Filip i čestitao Dan državnosti svim građanima Srbije.

Izvor: (Kurir.rs/ RINA)