PROLEĆE DOLAZI U SRBIJU: Detaljna prognoza za naredne dane, posle 20 stepeni u plusu stiže NEOČEKIVANI OBRT

Temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine, a koje će do kraja nedelje dostići i 20. podeok, očekuju nas narednih dana, prognoze su meteorologa.

Posle tmurnog i oblačnog ponedeljka sa temperaturom do 12 stepeni, u utorak nas očekuje slično vreme, ali toplije i sa sunčanim intervalima, kako kaže meteorolog Đorđe Đurić.

– U utorak ujutru će na severu zemlje biti hladno i tmurno, uz slab mraz. Tokom dana će biti suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. U ostalim predelima će biti umereno do pretežno oblačno, suvo i toplije, samo se na jugozapadu zemlje očekuju slabe padavine – kiša, susnežica i sneg – navodi Đurić.

Kako dodaje, maksimalne temperature će se sutra kretati od 4 stepena na severu Vojvodine do 14 na jugoistoku Srbije. U Beogradu će minimalna temperatura iznositi -1 stepen, a maksimalna 9.

– Još toplije i pretežno sunčano će biti u sredu. Na severu Vojvodine će biti hladnije, sa maksimalnom temperaturom do 7 stepeni, dok će u zapadnim i jugoistočnim delovima Srbije biti i do 16. Slično će biti i u Beogradu, sa temperaturom do 15 stepeni – ističe sagovornik.

Umesto prosečnih 7, očekuje nas prolećnih 20 stepeni
Kako objašnjava, od četvrtka do kraja sedmice, u celoj zemlji će biti veoma toplo za ovo doba godine.

– Očekuje se umereno, oblačno i suvo vreme sa sunčanim intervalima, kao i temperaturom od 12 do 18 stepeni. Za vikend će temperatura dostići i 20. podeok – navodi meteorolog.

Đurić objašnjava i da je ovo i te kako temperatura iznas proseka za ovo doba godine, jer je, kako ističe, srednja dnevna za februar 6 do 7 stepeni.

– Posle tog toplog talasa, zahlađenje se očekuje oko 9. ili 10. februara – poručuje on.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf