PUTIN ČESTITAO VUČIĆU PRAZNIKE: Zajedno protiv izazova, uveren sam da ćemo nastaviti prisnu saradnju u svim ključnim pravcima

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin uputio je danas čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za Novu godinu i Božić i izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti prisnu saradnju i ujediniti napore u suprotstavljanju savremenim pretnjama i izazovima.

U čestitki se kaže: “Poštovani gospodine predsedniče, srdačno Vam čestitam Novu Godinu i Božić.

Odlazeća godina je donela nelaka iskušenja za sve nas. U punoj meri smo se uverili u značaj odnosa strateškog partnerstva koje omogućava našim zemljama da ujedine napore u suprotstavljanju savremenim pretnjama i izazovima, uključujući pandemiju infekcije korona virusa.

Uveren sam da ćemo nastaviti prisnu saradnju u svim ključnim pravcima i uspeti da realizujemo postojeće dogovore i zajedničke projekte. To bez sumnje odgovara interesima bratskih naroda Rusije i Srbije i odvija se u koloseku jačanja stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu.

Želim Vama, Vašim najbližima i najmilijima dobro zdravlje i uspehe u svim poduhvatima, dok svim građanima prijateljske Srbije želim sreću i prosperitet”, navodi se u čestitki predsednika Putina, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)