SNEG ĆE PADATI DO SUTRA, JOŠ JEDNO UPOZORENJE NAM JE STIGLO! Ko vozi, neka pazi

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuje pojačavanje snežnih padavina što će trajati sve do jutarnjih sati, zbog čega iz Puteva Srbije učesnicima u saobraćaju savetuju da budu posebno oprezni i da brzinu prilagode uslovima na putu.

U planinskim predelima se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača od 20 do 40 cm, naročito na jugozapadu Srbije i u oblasti Homolja, na istoku zemlje.

U nižim predelima se očekuje manje snega i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 25 cm, ponegde i više, osim u Vojvodini, gde se očekuju slabije padavine, od pet do 10 cm i krajnjem jugu Srbije, gde će uz sneg padati i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu.

Slabljenje padavina očekuje se sutra pre podne i sredinom dana.

Iz Puteva Srbije vozačima savetuju da poštuju ograničenja brzine, da voze pažljivo, kao i da koriste zimske gume i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Na putu Boževac – Petrovac na Mlavi, Knežica, naselje Ranovac, od 16.decembra saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, zbog urušavanja kosine i dela kolovozne konstrukcije u saobraćajnoj traci u smeru Boževac-Petrovac na Mlavi.

Na putu Mladenovac – Selters Banja, od 6. novembra obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na nadvožnjaku preko pruge a alternativni putni pravac je obilaznica, državni put I B reda broj 25.

Na putu Boljevci – Obrenovac, zbog radova na sanaciji kolovoza do 31.marta na snazi je obustava saobraćaja a alternativni putni pravac iz Obrenovca je auto-put Miloš Veliki, dok iz pravca Boljevca nema alternativnog putnog pravca.

Na mostu kod Titela preko Tise, saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom i od 30. novembra prošle godine se odvija samo sredinom mosta uz naizmenično propuštanje vozila.

U saopštenju Puteva Srbije se navodi da na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja vozila a prema najnovijim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Gradina, Kelebija i Batrovci teretna vozila se na izlazu zadržavaju oko dva sata, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: (Espreso.rs/Tanjug)