Stefanović: Služenje vojnog roka nije razonoda, već svetinja

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da Dragan Ðilas i njegovi saradnici pokušavaju da na sve moguće načine obezvrede jaku Vojsku Srbije, kao i da čine sve da ideju o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka obezvrede i obesmisle.

Stefanović je u saopštenju naveo i da idu čak dotle da kažu da je uvođenje vojnog roka populističko i nepotrebno, kao i da se vojni rok služi iz razonode.

“Nikada neću dozvoliti da se neko poigrava sa Vojskom Srbije, njenim herojskim pripadnicima, istorijom, tradicijom i njenom snagom. Nikada neću dopustiti da se obezvredi zelena uniforma, grb i zastava Srbije. Služenje vojnog roka i služenje svojoj otadžbini nije razonoda. To je svetinja i ponos”, poručio je Stefanović.

On je ponovio da država još nije donela odluku o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka.

“Kada i bude doneta ta odluka, biće doneta na osnovu stava struke, široke javne rasprave i uvažavajući mišljenje naroda. Još jednom kažem, i nije mi teško da svakog dana ponovim – podržavam ovu ideju i mislim da je dobra. Jaka Vojska je jaka Srbija. Naša Srbija je bezbedna zemlja jer ima svoju vojsku – stub i bedem odbrane i sigurnosti“, poručio je Srefanović.

Izvor: Objektiv.rs, Tanjug