VESIĆ OBJAVIO PLAN IZGRADNJE METROA: Poznato kad Beograd dobija prvu, a kada drugu liniju novog prevoza (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, na svom Fejsbuk profilu otkrio je kako izgleda jutro u njegovoj kancelariji u Skupštini grada, objavivši i fotografiju na kojoj se može videti plan izgradnje metroa.

– Na mojoj radnoj tabli na kojoj su popisani svi projekta od danas se nalazi moj novi zadatak – plan razvoja projekta Beogradski metro i voz.

– Ovaj plan predviđa sve aktivnosti koje ćemo preduzimati do 2023. godine kada počinje izgradnja druge linije beogradskog metroa. U to vreme prva linija, čija izgradnja počinje u novembru ove godine, a završava se 2028. godine, biće uveliko u toku. Svakog radnog dana održavam sednice Radne grupe u kojoj se nalaze sve gradske institucije kako bi rokovi iz ovog plana bili ispunjeni.

– Beograd će 2028. godine imati prvu liniju metroa a 2030. i drugu liniju. Ostaće zapamćeno vekovima ko je gradio metro. To je moj san i to me pokreće. Kao što predsednik Vučić kaže “svi imamo svoje snove”. Ono što sanjate govori zašto se bavite politikom. Ovaj san sanjamo zajedno. I ispunićemo ga. To mogu da garantujem. Nisam od onih koji ne mogu ništa da potvrde, ni da demantuju – napisao je Vesić.

Izvor: Srbija Danas