VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA PUTINOM: Veoma sam zadovoljan, saradnja Srbije i Rusije napreduje u svim oblastima (FOTO)

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Dvojica državnika su konstatovali da prijateljstvo Srbije i Rusije niko ne može da sruši, a da su odnosi dveju zemalja stabilni i da idu uzlaznom linijom.
Predsednik Vučić je na zvaničnom Instagram nalogu objavio fotografiju sa ruskim kolegom i zahvalio se na podršci u borbi protiv korone.

– Hvala predsedniku Putinu za podršku u borbi protiv korona virusa, a posebno za isporuku vakcine Sputnik V, jer je doprinela tome da naša zemlja prednjači u vakcinaciji stanovništva.

Zamolio sam predsednika Putina da pomogne da što pre dobijemo dodatne količine ruske vakcine, kako bi što više građana Srbije u najskorijem periodu primilo pouzdanu zaštitu od korona virusa. Srbija će, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine. Rusija razume naše napore da obezbedimo mir i stabilnost u regionu i spremnost Srbije za dijalog i kompromis kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja.

– Veoma zadovoljan rezultatima srdačnog, iskrenog i prijateljskog razgovora sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Saradnja Srbije i Rusije napreduje u svim oblastima, a posebno sam zamolio predsednika Putina da Srbiji omogući lakši pristup vakcinama Sputnjik V. Godine odličnih odnosa Srbije i Rusije su pred nama.

Izvor: novosti.rs