VUČIĆ PREDLOŽIO, VLADA USVOJILA: Srbija pomaže Hrvatskoj sa milion evra

Vlada Srbije donela je danas odluku, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, da se milion evra uputi Hrvatskoj kao finansijska pomoć za sanaciju štete nastale usled razornog zemljotresa koji je pogodio susednu zemlju.

Članovi Vlade Srbije izrazili su žaljenje zbog ljudskih života izgubljenih u ovoj prirodnoj katastrofi, a novčana sredstva su namenjena da se pomogne u obnovi razrušenih objekata, od kojih je veliki broj od javnog značaja, saopšteno je iz Nemanjine 11.

U zemljotresu jačine 6,3 stepena koji je pogodio centralnu Hrvatsku poginulo je najmanje sedam osoba i pričinjena je velika materijalna šteta.

Predsednik je, ranije danas, poslao pismo Vladi Srbije u kojem je zamolio da se milion evra iz slobodnih sredstava prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju.

Podsetimo, Vučić je juče rekao da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj, i tehnički i finansijski, i da se nada da je zemljotres prošao uz minimalne žrtve.

– Spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Zzelim da se Hrvatska brzo oporavi, da brzo obnovi sve objekte – naglasio je on. Vučić je rekao da ako bilo šta može Srbija da pomogne to će uraditi.

– Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke i finansijske pomoći – dodao je on.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)