ŽELJKO MITROVIĆ POLETEO U LETEĆIM KOLIMA! Objavljen je i SNIMAK!

Željko Mitrović, osnivač i vlasnik Pink Media Group, objavio je video snimak na kojem se vidi kako ulazi i leti u svojim “letećim kolima”, ili oktokopteru na električni pogon.

Podsetimo, Mitrović je sredinom maja najavio da će napraviti leteći automobil, kojim će preleteti Beograd.

Željko je predstavio “flying car” – letelicu jednosed, u kojoj je juče poleteo i sleteo bezbedno.

“Danas je 24. januar 2021.godine – 12 sati; namerno govorim datum i vreme zato što verujem da će ovaj dan ući u istoriju srpskog, ali i evropskog vazduhoplovstva. Konačno, flying car koji smo najavljivali, danas će prvi put poleteti!” – rekao je Mitrović pred prvo poletanje

“Pink research development centar (PRDC) na čelu sa Željkom Mitrovićem i grupom inženjera sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, uspeo je da napravi prvi flying car (okto-hopter) električnu letelicu vertikalnog uzgona, za individualno i privatno korišćenje svih onih kojima su dosadile gužve u saobraćaju, ili prosto vape za avanturističkim duhom, ili pak žele da budu među prvima koji će dotaći budućnost”, saopšteno je.

Mitrović tvrdi da je već dobio ponudu za prodaju tri letelice u Dubaiju, dve u Nemačkoj i jedne u Francuskoj, i najavio je industrijsku linijsku proizvodnju, koja će prvih 100 letelica izbaciti do kraja godine.

Ova letelica će biti spremna za industrijsku proizvodnju za manje od mesec dana – rekao je Mitrović.

Izvor: Izvor: Espreso